Cum să îți recuperezi contul de Facebook, Tiktok și Google

În ultimul an, intensitatea atacurilor de hacking din România a crescut exponențial. Totul, de la mesaje de spam, până la furturi de conturi, pagini și chiar cheltuieli mari din cardurile firmelor pe reclame false. Scopul unui hacker variază foarte mult: unii doresc datele tale pentru a crea alte avatare, folosite pentru a păcăli alți oameni, unii doresc accesul la pagina ta de afacere, iar alții să îți fure bani din cont. Astfel, în cazul în care ai căzut victimă unui atac din partea unui hacker, am venit cu câteva soluții rapide pentru a-ți recupera contul de Facebook, Google și TikTok.

Pași pentru recuperarea conturilor

Modul de recuperare al conturilor este unul asemănător pentru toate platformele, deoarece toate respectă un tipar comun.
1. Recuperarea contului de Facebook

Cea mai ușoară și comună metodă este să încerci să îți resetezi parola. Apeși pe butonul “Ai uitat parola”, alegi una dintre variantele prezentate pentru a primi codul de resetare și după schimbi parola. Dacă datele de conectare ale contului au fost schimbate, poți încerca și varianta de a accesa facebook.com/hacked. În primă instanță, va trebui să îți identifici contul, după care ți se va cere să alegi o metodă de conectare la cont. Poți alege prima dată să te conectezi cu parola contului, și, dacă aceasta a fost schimbată, uneori Facebook îți permite să te conectezi cu ea. Dacă nu a funcționat, refă pașii până în momentul în care ți se oferă să alegi o altă metodă de conectare. Acum va trebui să apeși pe butonul “Nu mai am acces la acestea” și vei fi rugat să îți încarci cartea de identitate pentru identificare.

Dacă toți acești pași au eșuat singura soluție rămasă este să contactezi suportul specializat de la meta.

2. Recuperarea contului de Tiktok

Pentru recuperarea contului de Tiktok există două metode eficiente de recuperare. Prima se referă la resetarea parolei, acest lucru se face foarte ușor, mergi la zona de conectare pentru contul Tiktok și apasă pe butonul “Ai uitat parola” și de aici trebuie să respecți pașii de resetare.

Cea de a doua metodă este accesarea suportului tiktok folosind următorul formular: https://www.tiktok.com/legal/report/feedback sau trimite un email la adresa [email protected].

3. Recuperarea contului de Google

Pentru recuperarea unui cont de google cel mai eficient în cazul în care ți-a fost spart contul este să accesezi secțiune creată de ei specific pentru astfel de probleme: google.com/recovery. Îți recomand să treci prin orice buton și varintă de recuperare pe care ți-o oferă.

Pentru a nu mai întâmpina astfel de probleme în viitor cel mai bine este să îți extra securizezi contul, fie că o faci simplu, activând cel de al doilea factor de autentificare sau mai complicat folosind o cheie de autebtificare, cel mai bine este mereu să ai o metodă secundară de autentificare activată.